Kipli kepingin mangan ndhuk KFC. “Dengaren arep mangan ayam goreng nang KFC. Mari bayaran ta???” jare Tejo.

Kipli mringis, “Aku saiki lak kate nyideki Surti. Jare arek-arek, Surti iki gak gelem mangan sembarangan. Areke lek mangan milih-milih..!!!! Tejo  ngowoh, “Lho mesti ae, lek Surti arep mangan sembarangan, mesti meja, wajan, panci, sikat WC ioo diuntal kuabeh.”

Kipli mekso Tejo cek gelem ngeterno. Tejo gak gelem. Cak Mat nontok’i prejengane Kipli. Lha Kipli mek sandhalan jepit, warnane seje kathik dipeniteni sisan, sapa sing gelem dijak???? “Kund nduwe duwik ta???? Yo opo ngkok nek mbayari???? Gak entuk nggawe sandal, lho,” jare Cak Mat.

 

“Nggawe sepatu entuk???” jare Kipli.

Tejo sink nyaut, “Gak!!”

“Nggawe sarung????”                                                        

“Gak entuk, Pli!!!!”

 

Kipli bingung tapi mekso arek loro. “Wis, cek gak kliru, aku dikancani. Engkok sore kate ngajak mangan Surti ndhik KFC.”

Tejo mbek Cak Mat mesti ae gelem. Pokoke mangan wareg, gratiiis. Tejo ambek Cak Mat budal kari. Kipli ngampiri Surti. Tapi bareng teko KFC, Cak Mat nggumun nontok Surti mencucu terus.  Kipli yo bingung. Bareng diidheki, Cak Mat kuaget. Lho….!!!!! Pli lha kok nyeker????? Drijine sing mekrok koyok godhong pohung bledhuk thok. Mesti ae Surti epok-epok gak kenal. “Lapo koen nyeker???” jare Cak Mat. “Lho, jare sampeyan lek mangan nang KFC gak entuk ngawe sandhal, sepatu, sarung. Yo aku nyeker..!!!!” jare Kipli. Eeaalaaah, Pli….!!!!! Lek mangan nang KFC ancen gak entuk mbayar nggawe sandhal opo maneh sarung. Mbayar yo nggawe duwik. Gak usah adoh-adoh nang KFC, ndhik warunge emake Tejo lek mbayar nggawe sandhal jepit iooo sido diuncali suthil😉

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s